Zout kent allerlei verschillende vormen. Wij onderscheiden onze dooimiddelen in natzout en pekelwater, die allebei andere eigenschappen hebben. Wij kunnen gladheid op de meest effectieve manier bestrijden omdat we onze kennis over de dooimiddelen combineren met onze kennis van verschillende wegdekken zoals betonverhardingen, asfalt en straatwerk.

Zo leveren wij zowel maatwerk voor de ondergrond als maatwerk voor het milieu. Ons recept tegen gladheid? Maatwerk met een snufje zout dus.

STROOIZOUT

Het strooien van zout heeft in de loop van de jaren een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Vroeger werd er namelijk met onbeperkte hoeveelheden droogzout gestrooid. Dankzij technische vooruitgang en voortschrijdend inzicht is deze verspilling de afgelopen jaren steeds minder geworden.

Zout neemt van nature vocht uit de lucht op. Om het samenklonteren van zout en daarmee ook storingen in ons strooi equipment te voorkomen, wordt er een biologisch afbreekbaar antiklontermiddel aan ons zout toegevoegd. Sneeuw- en ijzelbestrijding vragen om de beste prestaties, daarom willen wij blind kunnen vertrouwen op kwaliteit. Hierbij is oog voor het milieu onmisbaar. Omdat wij dit niet met een korreltje zout nemen, maken we gebruik van duurzaam gewonnen steenzout. Zo zorgen wij voor een effectieve toepassing en tegelijkertijd wordt het milieu zo min mogelijk belast.

STEENZOUT, KWALITEIT NATUURLIJK

Steenzout is een natuurproduct. In vergelijking met zeezout en vacuümzout heeft steenzout de laagste CO2-uitstoot. Ook voldoet steenzout wat betreft eigenschappen, chemische samenstelling en korrelgrootteverdeling aan de Europese kwaliteitsnorm “uitrusting ontdooiingsmiddelen en uitrusting voor de winterdienst” (NEN 16811). Voor een goed kwaliteitsbeeld van dooimiddelen bij sneeuw- en ijzelbestrijding is steenzout dus onmisbaar. Onze leverancier Eurosalt staat al ruim een kwart eeuw bekend om zijn levering, vertrouwde kwaliteit en betrouwbaarheid. Dankzij onze partner Eurosalt zijn wij dus verzekerd van een strategische voorraad zout.

PEKELWATER

Pekel is een oplossing van steenzout (NaCl) in water. In vergelijking met droogzout heeft pekel belangrijke voordelen. Met pekel smelt alle sneeuw gelijk weg, waardoor er geen sneeuwpap achterblijft en aanvriezen geen kans krijgt.

Het door ons geproduceerde pekel heeft een gewicht van ongeveer 1200 kg/m3 en bevat ca. 22% steenzout; een hoog concentraat in vergelijking met zeewater (2 à 3% zout). Met onze nieuwste zoutoplosinstallatie hebben wij een productiecapaciteit van ca. 200 m3 per etmaal en een opslagcapaciteit van 130.000 liter! Op deze wijze hebben we altijd voldoende pekel op voorraad. Pekel is op verzoek uit voorraad leverbaar in verschillende volumes, van 1000 liter IBC tanks tot zelfs tankwagentransport. Wij leveren ook strooizout.

LEVERING VAN DOOIMIDDELEN EN ZOUTKISTEN

Bedrijven die dooimiddelen willen bestellen zijn bij GMR aan het juiste adres. Dit is mogelijk in volumes variërend van één of meerdere pallets met 25 kg zoutzakken, Big Bags of in bulk. Daarnaast verhuren wij stevige, weerbestendige zoutkisten, van 170 of 330 liter, om strooizout veilig en droog op te bergen. Als extra service bieden wij de mogelijkheid aan om de zoutkisten, bevoorraad met zout, aan de start van het winterseizoen te plaatsen en ze na afloop van het seizoen weer op te halen. De zoutkisten zijn na reiniging en technische inspectie weer gebruiksklaar voor het nieuwe seizoen.

DE VOORDELEN VAN ONZE DOOIMIDDELEN OP EEN RIJTJE

  • Natuurlijk;
  • Milieubesparend;
  • Strategisch;
  • Effectief;
  • Altijd voorradig;
  • Productie en levering van pekelwater en wegenzout;