Professioneel gereedschap

Om gladheid op de meest effectieve wijze te bestrijden, is professioneel gereedschap dat past bij het wegdek onmisbaar. Iedere ondergrond en elk terrein vereist immers een specifieke aanpak met uniek, professioneel materiaal.

De gladheidbestrijders van GMR zijn met de inzet van diverse dooimiddelen, sproei- en strooi-installaties en gereedschappen in staat om maatwerk te leveren, terwijl ze rekening houden met het milieu. Lees hier verder hoe we binnen GMR bijvoorbeeld vliegvelden, terminals, haven- en industriegebieden, maar ook kleinere en/of moeilijker bereikbare oppervlakten van een unieke winterbescherming verzekeren. Wilt u zelf gladheid bestrijden, gebruik makend van ons professioneel materiaal, dan kan dat ook. Neem even contact op.

Sneeuwschuivers nodig? Strooien.nl
Op zoek naar strooizout? Strooien.nl

Strooizout en pekelwater

Wij maken gebruik van strooizout en pekelwater; twee dooimiddelen die allebei van gemijnd steenzout gemaakt worden en die ook wel respectievelijk ‘droogzout’ en ‘natzout’ genoemd worden. Het steenzout dat wij voor onze dooimiddelen gebruiken is een natuurproduct en voldoet aan de kwaliteitsnormen van NEN 16811. Dit maakt dat we gladheid op een effectieve manier kunnen bestrijden, zonder het milieu zwaar te belasten.

Effectieve gladheidsbestrijding

Effectieve gladheidbestrijding houdt rekening met het wegdek. GMR werkt tijdens het bestrooien van terreinen en wegen standaard met natzout in de volksmond pekelen genoemd.

De strooi-installaties waarvan we gebruik maken, worden ook wel natzoutstrooiers genoemd. Hiermee bestrijden we gladheid op wegen en terreinen waar weinig verkeersbeweging is. We lopen voorop in de nieuwste ontwikkelingen met onze strooi-installaties, waardoor we maatwerk leveren en milieubesparend werken. Op bedrijventerreinen en wegen zijn doorgaans te weinig verkeersbewegingen om droog wegenzout in te rijden. Daarom strooien we als minimale standaard met natzout. Dit is een mengsel van 70% (droog) wegenzout en 30% pekel (water), waardoor de kans op gladheid direct verdwijnt. Ook maken we gebruik van sproei-installaties. Hiermee besproeien we doorgaans de voet en fietspaden met pekel. Dit heeft diverse voordelen, zoals een nog betere beeldkwaliteit, minder schoonmaakkosten omdat er geen sneeuwpap meer naar binnen wordt gelopen en de kans op schade aan beplanting wordt verkleind. Het sproeien met (vloeibare) pekel is een nieuwe vorm van gladheidbestrijding.

Natzout strooien met stint
Gladheidsbestreiding door Strooien.nl

Overig materieel voor gladheidbestrijding

Strooivoertuigen en sproeiers kunnen niet overal komen. Om gladheid te bestrijden, gebruiken we daarom ook krachtige handgereedschappen. We hebben een arsenaal aan gereedschap, waarmee we gevaarlijke gladheid op moeilijk bereikbare of kleine(re) oppervlakten kunnen voorkomen en bestrijden. Ons gereedschap is handzaam, automatisch en gemakkelijk te gebruiken. Deze handgereedschappen zijn uitermate geschikt bij preventieve bestrijding van gladheid nabij winkelcentra, op voetpaden en fietspaden, bij bushaltes en perrons.

Accusproeier

Ontdek onze geluidsarme en compacte sproeiwagen waarmee pekel handmatig kan worden gesproeid. Op deze manier kan gladheid op een effectieve manier bestreden worden. De accusproeier is er in twee varianten. De kleine accusproeier is gemaakt van roestvrij staal en werkt 1 meter breed en is gemakkelijk achterin een voertuig te plaatsen. Zijn grote broer heeft een werkbreedte van 2.5 meter breed en is het gemakkelijkst te vervoeren op een aanhanger. De aandrijving wordt door een hoogwaardige, onderhoudsvrije Gel accu verzorgd waarmee 6 uur volcontinue gewerkt kan worden.

Pekelsproeier voor gladheidsbestrijding
strooien voor gladheid

Handstrooier

“Vele handen maken licht werk”. Dit geldt ook voor onze handzame zoutstrooier. Wij hebben deze handstrooier in meerdere uitvoeringen. Zo is er bijvoorbeeld verschil in materiaal en verschil in het volume van de opvangbak. De zoutstrooiers zijn voorzien van een handmatig in te stellen mechanisme waardoor het aantal gram per vierkante meter nauwkeurig kan worden ingesteld. Door de handstrooier eenvoudigweg voort te duwen, wordt het zoutstrooiende mechanisme geactiveerd.