Fietsen voor Alpe Duez

GMR steunt fondsen die strijden tegen kanker

Wist je dat één op de drie mensen kanker krijgt? Zo’n 43.000 mensen sterven ieder jaar aan deze vreselijke ziekte en daarom vinden wij het bij GMR belangrijk om kankerbestrijdingsorganisaties te helpen en te zorgen voor aandacht voor de kankerpatiënt. Twee fondsen die al jaren strijden tegen kanker zijn de Alpe d’HuZes en de Roparun.

Alpe d’HuZes

Alpe d’HuZes is in 2006 opgericht met het doel om de onmacht die ontstaat bij kanker om te zetten in kracht. Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ accepteert de organisatie geen beperkingen in wat ze kunnen en zullen bereiken.  Peter Roos directeur van GMR, vindt deelnemen aan de Alpe d’HuZes een onvergetelijke ervaring, een ‘life changing experience’. Voor jezelf en ook voor kankerpatiënten. Hijzelf heeft maar liefst  €5354,00 opgehaald en het team €29.934,00!

Kankerbestrijding bij Alpe d'HuZes

Kankerbestrijding en aandacht voor de kankerpatiënt zijn heel hard nodig. Alpe d’HuZes is opgericht met als doel om de onmacht die ontstaat bij kanker om te zetten in kracht. 100% van de donaties aan het Alpe d’HuZes/KWF-fonds gaat rechtstreeks naar wetenschappelijk onderzoek naar kanker en naar verbetering van kwaliteit van leven van mensen met de ziekte. Dit wil de organisatie bereiken door drie thema’s toe te passen die aansluiten bij hun missie:

  • Ambitie: het stimuleren van jong talent.
  • Hermannetje: de kennisbenutting van onderzoeksresultaten versnellen met ‘een extra duwtje’.
  • Nieuwe ontwikkelingen: het creëren van extra kansen voor baanbrekende onderzoek ideeën.

Alpe d’HuZes heeft sinds de eerste editie in 2006 ruim 162 miljoen euro opgehaald. Dit geld gaat uitsluitend naar kwalitatief hoogwaardig en relevant wetenschappelijk kankeronderzoek. Hierbij staat voor de organisatie altijd het belang van de patiënt centraal.

Wat is de Roparun?

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

 

Meer dan 500 vrijwilligers hebben  zich tijdens het Pinkster weekend ingezet, zodat zo’n 8000 deelnemers, verdeeld  over 323 teams allemaal de finish in Rotterdam konden behalen.

Ook Feyenoord was aanwezig met een enthousiast team, op de 28e editie van het evenement en  hebben in totaal €30.637,29 ingezameld!