Winterse omstandigheden

Het is je misschien al opgevallen, maar het klimaat is aan het veranderen. Kun je de beelden van smeltende ijsklappen, verbleekt koraal & overstromingen in ontwikkelingslanden nog voor je halen? Er gebeuren vreemde dingen over de hele wereld, maar wat merken we dichterbij ons huis eigenlijk van klimaatverandering?

Temperatuur in Nederland

Het wordt in de winter kouder en in de zomer heter zoals je misschien nu al merkt. Zelfs in Spanje en Madrid kijken mensen verbaasd op wanneer de sneeuw voor hun deur ligt. In februari hebben we nachten gehad die onder de nul zijn gegaan en vorig jaar lag er in deze periode zelfs al sneeuw. Ook bereikten vorig jaar enkele delen van Nederland de -5 graden. Het is een prachtig gezicht, alleen brengt het enige overlast met zich mee. “Je zou kunnen zeggen dat de hele verdeling van warme en koude dagen naar hogere waardes is opgeschoven,”. Hierdoor kunnen we in de toekomst natte, koude winters krijgen en warmere zomers.

Neerslag in Nederland

Een ander belangrijk kenmerk van de klimaatverandering is de toename van neerslag. Hallo kikkerlandje! Wist je dat het in ons land gemiddeld zo’n 14% van de tijd regent? Sommige jaren valt er relatief weinig neerslag (In Kornwederzand viel er in 2003 bijvoorbeeld maar 483 millimeter) en andere jaren zijn weer extreem nat (in Schellingwoude is in 1998 wel 1.374 millimeter neerslag gevallen). Maar over het algemeen gezien verandert de neerslag hoeveelheid sterk. “De neerslag is sinds 1950 met ongeveer 20% toegenomen. Vooral in de kustgebieden merk je dat ook goed,”.

Gladheidsbestrijding in de toekomst

Last but not least: gladheidsbestrijding. Wat voor impact heeft dat voor jouw bedrijf? Misschien heb je het sommetje in je hoofd al gedaan: dalende temperaturen + meer neerslag = meer effectieve gladheidsbestrijding nodig. GMR zorgt in heel Nederland voor effectieve gladheidsbestrijding tijdens de wintermaanden. Samen met jou bekijken we hoe we dit het effectiefst kunnen doen en waar verbeterpunten liggen.

Strooitechniek

Bij GMR strooien gebruiken wij de zogeheten ‘nat strooien’ techniek. Hierbij mengen we droog en nat zout, wat het niet alleen goedkoper én milieuvriendelijker maakt, maar ook zorgt deze techniek ervoor dat het zout beter en langer blijft liggen. Verder kunnen we ook gemakkelijk preventief strooien door middel van het nat strooien. Hierbij de voordelen op een rijtje:

  • Lager zoutverbruik
  • Direct actief
  • Milieubesparend
  • Gelijkmatige verdeling
  • Goede hechting aan wegdek

Strooien met GMR

Samenwerken met www.strooien.nl betekent dat je kunt vertrouwen op sterke bemanning, de beste middelen en doordacht materieel. We genieten regionale bekendheid vanwege onze oplettende dienstverlening en worden met reden als vakbekwame professional erkend. Onze unieke ontstaansformule en werkwijze is in iedere regio mogelijk. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.