Pekelsproeier voor gladheidsbestrijding

Duurzame gladheidsbestrijding kent vele componenten. Bij GMR proberen we op diverse manieren duurzaam te strooien. Dat doen we niet alleen met het zout dat we strooien, maar ook met het materieel dat we daarvoor gebruiken. Een goed voorbeeld daarvan zijn onze elektrische pekelsproeiers met gelaccu. In dit artikel leggen we uit welke voordelen dit biedt en waarom dit duurzaam is.

Voordelen van een elektrische pekelsproeier

De milieuwinst bij ons sproeimaterieel wordt uit twee componenten gehaald. Allereerst zijn onze sproeiers elektrisch. Dat wil zeggen, de pomp waarmee de pekeloplossing naar de sproeikoppen wordt gepompt, werkt elektrisch. Dat biedt diverse voordelen. Er is namelijk geen sprake van uitstoot bij dit proces. Bijkomend voordeel is ook dat strooien met een vloeibare pekeloplossing veel minder zout vereist en deze oplossing niet ingereden hoeft te worden. Sproeien met pekel levert een zoutbesparing van zo’n 80 procent op. Dat betekent dat er ook minder geconcentreerd zout in het milieu verspreid wordt. Ook dat is duurzaamheidswinst. Het sproeien op zich vormt dus een complete oplossing voor gladheidsproblemen en is daarmee al een stuk duurzamer dan een combinatie strooien en inrijden.

De voordelen van gel accu's

Elektrische sproeiers zijn uniek want pekelsproeiers zijn overwegend mechanisch. GMR gaat in duurzaamheid echter nog een stap verder. Onze sproeiers zijn uitgerust met ultramoderne gelaccu’s. Deze accu’s bieden verschillende voordelen ten opzichte van traditionele, chemische accu’s. Zo ontstaat bij het opladen van gelaccu’s slechts een minimale hoeveelheid gas. Daarnaast gaan gelaccu’s veel langer mee. Dat is prettig voor GMR, maar ook voor het milieu. De grootste belasting die traditionele accu’s vormen voor het milieu bestaat uit hun verwerking nadat hun technische levensduur erop zit. Een langere levensduur van accu’s is dan ook in de eerste plaats heel duurzaam.

Bent u op zoek naar effectieve gladheidsbestrijding op uw terrein en heeft u daarbij een uitgesproken voorkeur voor een duurzaam proces? Dan gaat GMR graag met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Informeer gerust en vrijblijvend bij ons.