Natzout strooiwagen

Misschien een gekke vraag. Het beste strooizout is toch gewoon het zout dat gladheid het beste bestrijdt? Tenminste, dat zou u denken. Natuurlijk is dat een erg belangrijke factor. Zo denken we er bij GMR ook over. Maar voor ons is het niet de enige overweging. Bij alle gladheidsbestrijding houden wij namelijk ook het milieu in gedachten. Dat betekent dat we kritisch kijken naar de samenstelling van ons zout én naar de productie daarvan. Daarover leest u hier meer.

Steenzout levert het beste resultaat

Bij gladheidsbestrijding worden doorgaans drie soorten strooizout gebruikt: steenzout, zeezout en vacuümzout. GMR maakt een bewuste keuze voor duurzaam gewonnen steenzout. Niet alleen voldoet dit zout qua samenstelling aan de Europese norm (NEN 16811), maar ook kent het de laagste CO2 uitstoot bij productie

HET AANBRENGEN VAN DROOG (STEEN)ZOUT LAAT EEN GEVAARLIJKE SNEEUWPAP ACHTER DIE IN TWEEDE INSTANTIE WEER KAN AANVRIEZEN

Vacuümzout?

Met name de productie van vacuümzout vereist een relatief belastend industrieel proces. Hieronder lijdt de directe omgeving, terwijl het proces ook veel energie vergt. Wat ons betreft kan er dus geen misverstand bestaan over welke zoutsoort het beste is voor gladheidsbestrijding. Steenzout levert de beste resultaten, tegen lage kosten en de minste belasting voor het milieu.

Duurzame steenzoutoplossing bij gladheidsbestrijding

GMR gebruikt dus steenzout bij gladheidsbestrijding. Dat steenzout wordt echter niet in pure vorm op wegen en andere oppervlakken aangebracht. Dat is verspillend en totaal niet effectief. Het aanbrengen van droog (steen)zout laat een gevaarlijke sneeuwpap achter die in tweede instantie weer kan aanvriezen. Met alle gevolgen van dien. In plaats daarvan gebruiken wij natzout; een mengsel van droogwegenzout en pekelwater met 22% steenzout.

Niet alleen met de keuze voor duurzaam steenzout dragen wij bij aan een beter milieu. Ons steenzout bevat een biologisch afbreekbaar antiklontmiddel en vormt zo geen extra belasting voor het milieu. Dat houdt ons proces ook simpel en kort, wanneer we uw terrein ijs- en sneeuwvrij maken.

Wilt u meer weten over ons proces en de mogelijkheden van duurzame gladheidsbestrijding? Bent u op zoek naar een effectieve bestrijding van gladheid op uw werk- of bedrijfsterrein? Neem dan contact op met GMR. Wij praten u graag bij over de mogelijkheden.